Exposities in de Catharinakapel

Onze locatie leent zich goed voor exposities van diverse kunstenaars uit de regio. Iedere maand kunt u genieten van prachtige kunst.
Op deze pagina vindt u meer informatie over de laatste expositie in onze kapel.

Door Chalak Osman

Te bekijken van 17 juli t/m 26 augustus 2022

Expositie in Catharinakapel Harderwijk

Foto: Chalak Osman

De abstracte olieverfschilderijen van Chalak Osman kenmerken zich door diepte, ruimtelijke werking, balans en verloop van kleuren. Zijn werk straalt energie, evenwicht en harmonie uit. Chalak experimenteert met veel verschillende soorten stijlen en materialen. Toch blijft zijn eigen en unieke stijl in al zijn schilderijen herkenbaar. Daarnaast herken je ook een andere kant van de wereld: een wereld vol kleur en vreugde.

“Voor mij is schilderen een ontdekkingsreis, waarin mijn gevoel en de verkenning van verschillende technieken de belangrijkste elementen zijn. Ik heb vooraf een bepaald beeld in gedachten. Gedurende het proces focus ik mij op de kleuren en structuur en probeer ik dat beeld in werkelijkheid te creëren. Door te schilderen kan ik de dagelijkse dingen loslaten en kom ik bij mezelf. In mijn intuïtieve abstracte werken uit ik mijn beleving: de ene keer uitbundig met veel kleur en beweging, de andere keer ingetogen met zachte kleuren en zachte vormen. Mijn inspiratie haal ik uit de alledaagse dingen, bijvoorbeeld de natuur, beelden uit een stad, een beeld op televisie, muziek, kunst en aspecten van het leven van mijn land van herkomst.”

www.chalak.nl

 

“Dichtbij ver van hier” door Ewa Maziarz

Te bekijken van 21 mei t/m 16 juli 2022

 

Let op: in verband met het Podiumspektakel is het op 7, 8 en 9 juli niet mogelijk om de expositie in de Catharinakapel te bekijken.

Foto: Ewa Maziarz

Ewa Maziarz (1978, Lublin) woont en werkt sinds 17 jaar in Nederland en heeft de Academie voor de Schone Kunsten te Poznań, Polen (Schilderkunst en docentenopleiding, MFA) en de Academie Minerva Groningen, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (MEd, master Kunsteducatie) gedaan. Momenteel werkt Ewa als docent Beeldende Vorming, CKV en Techniek & Ontwerpen op het Groevenbeek College in Ermelo. Na expositie in diverse galerijen en musea in Nederland, Frankrijk, Polen, Duitsland en Slowakije is haar kunstwerk vanaf zaterdag 21 mei te zien in de Catharinakapel in Harderwijk.

“In deze tentoonstelling neem ik u op een denkbeeldige reis mee. U zult reizen door het nabije Veluwse landschap, gekleurd door mijn artistieke beleving en naar verre onbekende plekken in de actuele wereld. De inspiraties voor dit werk haal ik uit mijn directe omgeving, het nieuws en vanuit de kunstgeschiedenis. De persoonlijke beelden die hieruit ontstaan, zijn vaak geabstraheerd en geven een commentaar op de werkelijkheid waarin we leven. Ieder landschap in deze expositie vertelt een ander verhaal: het verhaal van de omgeving, van mensen die er doorheen passeren of van de politieke situatie van Europa. Sommige verhalen achter de kunstwerken schijnen ver weg van ons leven te zijn, maar nader gezien, hebben ze een grote invloed op ons zelf.” – Ewa Maziarz

Ieder werk in deze tentoonstelling is voorzien van een QR code. De toeschouwer kan tijdens het bezoek aan de expositie in de Catharinakapel deze codes met zijn of haar telefoon scannen en krijgt zo achtergrondinformatie over het gekozen kunstwerk te horen.

www.ewamaziarz.nl

 

Openingstijden:

  • Elke donderdag en vrijdag van 14.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag van 11.00 – 13.30 uur
  • De derde zondag van de maand van 14:00 – 17:00 uur