Expositie Geke uit de Bosch

24 augustus 2023 t/m 8 oktober 2023

Openingstijden
De expositie is op de volgende dagen geopend:

Donderdag       van 14.00 tot 17.00 uur
Vrijdag               van 14.00 tot 17.00 uur
Zaterdag           van 11.00 tot 13.30 uur
Zondag              van 14.00 tot 17.00 uur (m.u.v. 7 september, 22 september en 8 oktober).

 

De eerste indruk van het werk van Geke uit de Bosch is het open en speelse karakter. Zij is in haar werk standvastig en laat duidelijk zien dat zij een eigen taal spreekt die gevoed wordt door een vloeiende bron van creativiteit. Bij het zien van haar werk, blijken lijnen die je op een afbeelding niet anders ziet als een getekende lijn, gevormd te zijn door draad. De kijker wordt hierdoor verrast. Verder valt op dat het open karakter van haar werk gedragen wordt door een ingetogen en poëtische beleving.

Stillevens met krachtige composities, die rust en soberheid uitstralen. Monochrome kleurkeuzes zorgen voor eenvoud en kalmte. Met een paar objecten op het doek en sterk uitvergroot word je je bewust van de kracht van de eenvoud. De laatste jaren maakt ze ook zeegezichten. Geke woont sinds een paar jaar aan het water, het Wolderwijd in Harderwijk. Dagelijks ervaart ze de vele gezichten van het water en de weidsheid van de natuur.

De kleur wit speelt de hoofdrol, samen met grijs/ groen/ en blauw tinten. De schilderijen zijn lyrisch abstract te noemen, met een poëtische inslag. Vaak is er ook een gedicht toegevoegd aan het schilderij om de beleving van het schilderij te intensiveren.