EXPOSITIES IN DE CATHARINAKAPEL

Periodiek is er in de Catharinakapel het werk van een lokale kunstenaar gratis te bekijken. Bekijk op deze pagina de huidige en aankomende expositie.

Expositie Ursula van de Bunte – Joan Derk van der Capellen
11 juni tot en met 30 juli 2024

Catharinakapel expositie Be Tenkink

Openingstijden
De expositie is op de volgende dagen geopend:

Donderdag       van 14.00 tot 17.00 uur
Vrijdag               van 14.00 tot 17.00 uur
Zaterdag           van 11.00 tot 13.30 uur
Zondag              van 14.00 tot 17.00 uur 

Aangepaste openingstijden

  • 15 juni van 12.00 tot 13.30 uur open
  • 22 juni gesloten
  • 29 juni gesloten
  • 4 juli gesloten
  • 5 juli gesloten
  • 6 juli gesloten
  • 12 juli gesloten
  • 13 juli gesloten

 

Periodiek is er in de Catharinakapel het werk van een lokale kunstenaar gratis te bekijken. Vanaf 11 juni tot en met 30 juli kan iedereen de expositie van Ursula van de Bunte bewonderen. 

Fotografe Ursula van de Bunte maakte in opdracht van het stadsmuseum ANNO in Zwolle een fotoserie over het bewogen leven van Joan Derk van der Capellen tot den Pol (1741-1784), een Nederlands politicus en edelman die als grondlegger wordt beschouwd van de patriottenbeweging.

Fotografe Ursula van de Bunte
Ursula heeft in haar fotografie oog voor detail en gevoel voor kleur en licht. Ze staat bekend om haar clair-obscur-series van antieke objecten en is een meester in visuele storytelling. Haar werk is onconventioneel en ze zoekt voortdurend naar de kracht van eenvoud in haar composities. Ursula vraagt zich af wat een object met haar doet: boeit het haar, verbaast het haar, en vervult het haar met verwondering? Haar oeuvre is veelzijdig en doordrenkt met authenticiteit. Ursula’s portretten zijn oprecht en getuigen van respect voor het onderwerp, terwijl haar stillevens krachtig zijn in hun eenvoud. Vaak begint een foto als een zorgvuldig geënsceneerde scène, maar transformeert vervolgens in een spontane momentopname; Ursula laat dingen op natuurlijke wijze gebeuren. Naast esthetische schoonheid dragen haar foto’s ook een diepere, inhoudelijke laag. Ursula had een aantal jaar geleden haar studio in Harderwijk, maar heeft nu een atelier in
Kampen en exposeert haar werk in galeries en op internationale kunstbeurzen.

Site: www.ursulafotografie.nl | ursula-artphotography.com
Instagram: ursfotografie
Facebook: ursulavandebunte

Expositie Be Tenkink - Catharinakapel Harderwijk
Expositie Ernst de Vogel - Catharinakapel - boten en molen Harderwijk
Expositie Be Tenkink - Catharinakapel Harderwijk