Expositie

Hilly van Eerten – De Bouwende Stad

In de komende solo-expositie  in de Catharinakapel te Harderwijk zal Hilly van Eerten recente digitale art-prints laten zien die als thema hebben ‘het bouwen in de stad’.

De steden waar ze al vanaf 2007 mee bezig is zijn Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Ze maakt daar ter plekke foto’s van allerlei bouwwerkzaamheden, waarbij Amsterdam de boventoon voert. Daarna maakt ze haar digitale art-prints vanuit dit fotomateriaal.

Zo heeft ze veel digitale art-prints gemaakt van de bouw van de nieuwe stations in Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Zo ook van de werkzaamheden bij het Centraal Station Amsterdam, tijdens de aanleg van de nieuwe metro, die vanaf 2018 is gaan rijden. Een favoriete plek voor haar was en is de nieuwbouw op het Oosterdok in Amsterdam.

Karakteristiek voor haar werk is dat haar digitale kunst allerlei beelden uit haar foto’s door elkaar heen gebruikt. Ze mengt, combineert, monteert en componeert deze foto-beelden met elkaar tot één samenhangende art-print, waarin alles met elkaar verbonden is. Geen chaos van beelden dus, maar een nieuwe ordening daarvan.

Website:

Openingstijden zijn zoals gewoonlijk:
Donderdag en vrijdag 14:00 uur – 17:00 uur
Zaterdag van 11:00 uur – 12:30 uur
Elke eerste zondag van de maand 14:00 uur – 17:00 uur
Zondag 22 en 29 maart extra geopend, de kunstenares Hilly van Eerten is dan ook aanwezig.

Hieronder de uitzonderingen (deze dagen gaat de expo niet door):
21 maart, 4 april, 18 april. 2 mei i.c.m. koffieconcert
20 maart en 5 april, 1 mei, 3 mei i.v.m. andere activiteiten