Expositie ‘Reflectie’ door Lydia Laman

EXPOSITIE “REFLECTIE”
Door Lydia Laman
1 september t/m 17 oktober 2022

“Ik werk niet op het doek, maar op degene die het aanschouwt.” (Henri Matisse)

Binnen haar veelzijdigheid heeft Lydia Laman specifieke vaardigheden ontwikkeld, zoals kenmerkende details in haar schilderijen en beelden, wat de expressie ten goede komt. Haar brede belangstelling  is altijd een uitdaging voor ontwikkeling van nieuwe vaardigheden en is dus voor haar als vanzelfsprekend. Of het nu gaat om model boetseren, bronzen beeld, schilderij, of een object betreft Lydia gaat de uitdaging aan. Elk werkstuk krijgt aandacht en is tot in de puntjes afgewerkt.

Overdragen van emotie staat voor haar centraal en Lydia gebruikt kunst als een primair communicatiemiddel. Het is haar doel een dialoog tussen de kijker en haar werk op gang te brengen. Zoals ze zelf zegt: “Als de kijker emotie beleeft zoals ik deze in mijn beeldend werk heb gelegd, heb ik mijn doel bereikt.”

Het thema van deze expositie is REFLECTIE en dat zie je ook terug in haar werken. Tijdens de corona uitbraak februari 2020 is Lydia portretten gaan boetseren en heeft ze hier meer tijd in kunnen steken. De veelzijdigheid van Lydia is in de Catherinakapel te zien: bronzen beelden, portretten van klei en schilderijen in diverse onderwerpen en technieken van stillevens in olieverf tot vrijer werk van landschappen.

 

Lees meer over de expositie

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op