Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

TRIFID feat. Teus Nobel – 19.30 uur

23 april 2021 van 19:30

TRIFID feat. Teus Nobel

De Trifid-nevel, een gebied in onze Melkweg, is een ongewone combinatie van drie speciale gebeurtenissen. Het jonge energieveld is constant in beweging en kan vanuit Aarde gezien worden als een kleurrijk en helder fenomeen.

De muziek van TRIFID is ontstaan omdat drie muzikanten de drang voelde om de unieke vermenging van accordeon, vibrafoon en contrabas te onderzoeken. Het resultaat is een spannend en intens perspectief op iets wat het beste omschreven kan worden als een sereen en intiem energieveld vol lyriek en mysterie.

In 2018 bracht TRIFID hun debuutalbum Dreamscape (feat. Teus Nobel en Oene van Geel) uit en tourde door heel Nederland. In 2019 schreef initiator Rik Cornelissen de compositie Sounds of Interstellar Space waarmee ze voorstellingen samenwerkte met wetenschappers van ESA en diverse universiteiten zoals UvA, LEI, RU en KU Leuven. Momenteel werkt TRIFID aan de release van hun tweede album Sounds of Interstellar Space.

Ondanks de grote inspanning van vele wetenschappers blijft het universum moeilijk te doorgronden en is het daarom inspirerend om een gedeelte te vangen in onze muziek. In de zoektocht naar vrijheid en eenheid proberen we onszelf niet te beperken terwijl we rondzweven door de eindeloze en ongrijpbare interstellaire ruimte van de kosmos om ons eigen Dreamscape te creëren.

Voor de Jazzdagen Harderwijk werkt Trifid wederom samen met Teus Nobel. Deze toonaangevende Nederlandse trompettist manifesteert zich in de afgelopen jaren nadrukkelijk als internationaal jazzsolist, met concerten in o.a. Australie, Brazilie, Ghana, Noorwegen en Frankrijk. Hij werkte met o.a. Jef Neve, Ntjam Rosie, Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Frank McComb en was jarenlang een graag geziene gast bij De Wereld Draait Door.

“The accordion, vibraphone, and double bass are a trio about as rare as Halley’s Comet, and arouse an equal amount of curiosity. (All About Jazz, Peter Hoetjes)”

Rik Cornelissen, accordeon/compositie
Vincent Houdijk, vibrafoon/compositie
Maciej Domaradzki, contrabas

Gast: Teus Nobel, trompet/flugelhorn

Voor meer info Jazzdagen Harderwijk zie: www.jazzdagen.nl

Deur open 19.10 uur  Aanvang 19.30 uur

Voorverkoop € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten.
Kaarten zijn is alleen online verkrijgbaar. Er is geen verkoop aan de deur.

Let op onderstaande voorwaarden:
-Koop je kaarten van tevoren online via catharinakapel.nl. Het is momenteel niet mogelijk om je kaarten aan de deur te kopen;
-Kom niet naar de Catharinakapel als je ziekteverschijnselen hebt;
-Je kunt niet zelf voor een rij-/stoelnummer kiezen; een medewerker wijst je bij je bezoek
een stoel toe in de zaal;
-Kom je met 2 personen uit hetzelfde huishouden dan kan je naast elkaar zitten, bestel dan de kaarten in één bestelling. Kom je met meer dan 2 (volwassen) personen uit hetzelfde huishouden dan zit je niet naast elkaar;
-Kom je met 2 of meer personen uit verschillende huishoudens dan wijzen wij je erop dat je de kaarten apart van elkaar dient te bestellen, je zit dan niet naast elkaar maar met tenminste 1,5 meter afstand.


Gegevens

Datum:
23 april 2021
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags: