Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

The Young Folk

5 maart 2020 van 20:15


– Bestel Kaarten –
Dankzij het tv-programma The Dream van Nick & Simon werden ze een overnight succes. In het kort: The Young Folk bracht haar eerste album The Little Battle uit in 2014 waarmee ze zichzelf in eigen land op de kaart zette.

Vier jonge Ieren, die live als vijfmansband optreedt, spelen songs die zo goed als allemaal zijn geschreven door zanger-gitarist Anthony Furey, zoon van George Furey (The Furey Brothers). Ze omschrijven hun muziek zelf als “alternative folk”. Gesteund door hun optreden in de realityshow The Dream (2015) van Nick & Simon maakte het grote publiek kennis met de band: de fundamenten voor een mooie carrière werden gelegd.

The Young Folk was geboekt voor haar eerste Nederlandse show in de kleine zaal van Paradiso. Wegens enorme vraag werd de show naar de grote zaal verplaatst en verkocht uit. De band had zich een slechter Nederlands live-debuut kunnen wensen. De single Home van het tweede album First Sign of Morning (2016) betekende de definitieve doorbraak in Nederland. Geen wonder dat een uiterst succesvolle clubtour volgde. Later keerde de band terug in een semi-akoestische setting voor een aantal intieme shows.

Deuren open 19:45.

Kaarten online € 12,50, (exclusief € 1,00 reserveringskosten). Aan de deur 15,00

 


Gegevens

Datum:
5 maart 2020
Tijd:
20:15
Evenement Categorie:
Evenement Tags: