Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Rik van den Bergh – Is That So? – 21.30 uur

10 juli 2021 van 21:30


– Bestel Kaarten –

Tijdens dit speciale Jazz-weekend in het kader van 5 jaar Jazzdagen Harderwijk vanavond Rik van den Bergh op baritonsax met een fantastisch quartet. Hij zal zijn nieuwe album “Is that So” presenteren.

Muziek van componist, arrangeur en pianist Duke Pearson.                                                      ”…meesterlijk, gloedvol, zorgvuldig… (Cyriel Pluimakers, Jazzenzo)

“… Dit bewijst te meer dat hardbop nog steeds een springlevende muziekvorm is waarvan het verhaal nog lang niet uit is …” (Ruud Bergamin, Jazzflits)

Begin dit jaar verscheen de nieuwe productie Is That So? van baritonsaxofonist Rik van den Bergh, geperst op ouderwets vinyl. Deze plaat staat in het teken van componist, arrangeur en pianist Duke Pearson en hij omringt hij zich met de hiervoor best denkbare ritmesectie van Nederland

In de 60er jaren was Duke Pearson tevens de A&R man van het befaamde Blue Note platenlabel. Een hommage op vinyl is dan ook een logische keuze. Pearson’s composities, arrangementen en pianospel zijn op talloze Blue Note producties te horen. Hij droeg o.m. bij aan platen van Stanley Turrentine, Donald Byrd, Joe Henderson en Grant Green. Daarnaast speelde hij bij Cannonball Adderly, Nancy Wilson en Benny Golson. Ook onder eigen naam was Duke Pearson met zijn trio, nonet en bigband enorm succesvol. Stukken als Jeannine en Idle Moments werden klassiekers.

Rik van den Bergh is een van de weinige Nederlandse baritonsaxofonisten die zich volledig en uitsluitend op dit instrument heeft toegelegd. Naast dit kwartet heeft hij samen met trombonist Bart van Lier een kwintet, en maakt hij deel uit van het Peter Beets Henk Meutgeert NJO. Rik doceert aan het conservatorium Rotterdam (Codarts). Zijn spel is hoorbaar beïnvloed door Pepper Adams, maar ook door de levende legendes Ronnie Cuber en Gary Smulyan met wie hij meerdere malen het podium deelde. Hans Mantel schreef: “While forward looking, he has thoroughly absorbed the tradition of the baritone saxophone in jazz.”

Bezetting:
Rik van den Bergh baritonsaxofoon
Timothy Banchet piano
Steve Zwanink bas
Sander Smeets drums

Foto: Govert Driessen

Voor meer informatie Jazzdagen Harderwijk zie: www.jazzdagen.nl

Dit speciale Jazz-weekend wordt mede mogelijk gemaakt door de Stad Als Podium.

Deur open: 21.10 uur. Aanvang 21.30 uur
Prijs (verkoop alleen online): € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten

Let op onderstaande voorwaarden:

  • Koop je kaarten van te voren online via catharinakapel.nl. Het is momenteel niet mogelijk om je kaarten aan de deur te kopen.
  • Kom niet naar de Catharinakapel als je ziekteverschijnselen hebt;
  • Je kunt niet zelf voor een rij-/stoelnummer kiezen; een medewerker wijst je bij je bezoek
    een stoel toe in de zaal;
  • Kom je met 2 personen uit hetzelfde huishouden dan kan je naast elkaar zitten, bestel dan de kaarten in één bestelling. Kom je met meer dan 2 (volwassen) personen uit hetzelfde huishouden dan zit je niet naast elkaar.
  • Kom je met 2 of meer personen uit verschillende huishoudens dan wijzen wij je erop dat je de kaarten apart van elkaar dient te bestellen, je zit dan niet naast elkaar maar met tenminste 1,5 meter afstand.

Kijk voor de actuele maatregelen i.v.m. corona op Coronaprotocol – Kunstcentrum CatharinaKapel.


Gegevens

Datum:
10 juli 2021
Tijd:
21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags: