Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Op zoek naar Democratie 3.0 AFGELAST I.V.M. CORONAVIRUS

25 maart 2020 van 20:15

Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per 12 maart een verbod op evenementen met meer dan honderd personen en per 15 maart 18.00 uur onder andere het sluiten van alle horecagelegenheden afgekondigd. Om deze reden heeft Stichting Podia Harderwijk besloten om haar locaties, kunstcentrum Catharinakapel, muziekpodium Estrado en Theater Harderwijk, tot en met maandag 6 april te sluiten. Dit houdt in dat alle activiteiten op de locaties van Stichting Podia Harderwijk tot en met maandag 6 april 2020 geen doorgang vinden. Lees verder

Op 25 maart organiseert de Gelderse Academie in samenwerking met Stad als Podium in Harderwijk een interactieve avond over democratie en burgerschap. Tijdens deze avond zal de voorstelling ‘Op zoek naar Democratie 3.0′ plaatsvinden. Het is geen gewone voorstelling: het publiek mag tijdens de avond actief deelnemen.

Autoritaire leiders, algoritmes en globalisering: democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies, en hoe?
De Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en het Zuidelijk Toneel reizen door Europa met ‘In search of democracy 3.0’. Een dynamische bijeenkomst waarin u meegenomen wordt in een onderzoek naar de geschiedenis, heden en toekomst van de democratie. Niet alleen wordt op zo’n avond een analyse gegeven, maar ook wordt actief met het publiek naar nieuwe mogelijkheden en ideeën gezocht. De combinatie van theater, muziek en directe dialoog zorgt voor een open en toegankelijke sfeer, waarbij u zelf kunt kiezen of u deelneemt of dat u liever als toeschouwer aanwezig bent.

‘Met feitjes, de nodige kwinkslagen en humoristische anekdotes stralen de vier een dynamiek uit die aanstekelijk werkt. Ze weten de mensen te prikkelen tot kleine en grote suggesties, hartverwarmend en verrassend. Heerlijk om mee te maken!’ – De Theaterkrant

Deze voorstelling vind plaats in het kader van de Leergang Democratisch Burgerschap van de Gelderse Academie

Deuren open om 19:45 uur – aanvang 20:15 uur.

Toegang € 15,00.

Gegevens

Datum:
25 maart 2020
Tijd:
20:15
Evenement Categorie:
Evenement Tags: