Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Malford Milligan Trio – 21.30 uur

7 mei 2021 van 21:30


– Bestel Kaarten –

“Life will Humble You”

Malford Milligan – Soul, blues en gospel, hij heeft het allemaal. De uit Texas USA afkomstige zanger wordt door zijn krachtige, soulvolle stem en zijn indrukwekkende voorkomen vaak vergeleken met soul iconen als Otis Redding en Al Green. Geboren als albino in Taylor, Texas op 29 maart 1959, hadden de raciale spanningen in zijn jeugd een dubbele impact. Later in 1981 brak hij zijn studie sociologie aan de University of Texas in Austin af ten gunste van de muziek. Milligan hoopte het studeren een jaar later weer op te kunnen pakken. Het liep allemaal anders…

In deze periode was Milligan regelmatig te vinden in Antone’s (de legendarische bluesclub in Austin) waar hij op de Monday Night Blues Jams opviel. Hij werd dan ook al snel frontman van de lokale band Stick People. Na wat jaren in de regio te hebben gespeeld richtte hij met de ritmesectie van Stevie Ray Vaughan’s Double Trouble de Texaanse all-star band Storyville op.  Als frontman van de band Storyville behaalde hij in de US grote successen.
Milligan werd maar liefst 8 keer bekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards.
Na deze periode kwam hij in contact met de Nederlandse Jack Hustinx, bekend als frontman en oprichter van de succesvolle band Shiner Twins, waarmee al snel een goede klik ontstond. Samen schreven zij aan het door Hustinx geproduceerde album “Sweet Cherry Soul” dat als The Malford Milligan Band in 2002 uitgebracht werd. Door de jaren heen hebben de twee veel opgetreden in Nederland en in Austin.

In 2018 bracht Milligan in samenwerking met Hustinx onder de naam ‘Malford Milligan & The Southern Aces’ het album ‘Life Will Humble You’ uit. Het album kreeg goede kritieken en werd o.a. door the Euro Americana charts uitgeroepen tot album van het jaar na maar liefst 3 maanden op Nr 1 gestaan te hebben.

Bezetting:
– Malford Milligan – Leadsinger
– Roel Spanjers – Piano & Backings
– Jack Hustinx – Guitar & Backings

Deur open: 21.10 uur. Aanvang 21.30 uur
Prijs (verkoop alleen online): € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten

Voor meer informatie over Jazzdagen Harderwijk: www.jazzdagen.nl

Let op onderstaande voorwaarden:
-Koop je kaarten van tevoren online via catharinakapel.nl. Het is momenteel niet mogelijk om je kaarten aan de deur te kopen.
-Kom niet naar de Catharinakapel als je ziekteverschijnselen hebt;
-Je kunt niet zelf voor een rij-/stoelnummer kiezen; een medewerker wijst je bij je bezoek een stoel toe in de zaal;
– Kom je met 2 personen uit hetzelfde huishouden dan kan je naast elkaar zitten, bestel dan de kaarten in één bestelling. Kom je met meer dan 2 (volwassen) personen uit hetzelfde huishouden dan zit je niet naast elkaar.
– Kom je met 2 of meer personen uit verschillende huishoudens dan wijzen wij je erop dat je de kaarten apart van elkaar dient te bestellen, je zit dan niet naast elkaar maar met tenminste 1,5 meter afstand.


Gegevens

Datum:
7 mei 2021
Tijd:
21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags: