Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Malford Milligan Trio – 19.30 uur

15 oktober 2021 van 19:30


– Bestel Kaarten –

“I Was A Witness (clubtour)”

Malford Milligan – Soul, blues en gospel, hij heeft het allemaal. Door zijn krachtige, hese stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met soul iconen als Otis Redding en Al Green. De soulzanger groeide als zwarte albino op in een gesegregeerd Texas waar hij zijn stem vond in de soul & blues. De raciale kwesties en de pijn die hij ervoer gedurende zijn jeugd, daar sprak de zanger nooit openlijk over. Op zijn nieuwe album ‘I Was A Witness’ durft Milligan deze verhalen op 62-jarige leeftijd eindelijk met het publiek te delen. I Was A Witness (verwacht in september 2021) is na Sweet Cherry Soul (2002) en Life Will Humble You (2018) het derde studioalbum dat Malford Milligan met zijn band Malford Milligan & The Southern Aces opnam onder leiding van gitarist en producer Jack Hustinx. Over Life Will Humble You schreef AltCountry het volgende; “Als Milligan zijn mond opendoet dan vraag je je even af of Otis Redding weer onder de levenden is. Of Eddie Hinton. Of Solomon Burke. Want ja, die stem… Wat een stem!” Milligan tourde inmiddels enkele malen door Nederland en België met The Southern Aces waar zij naast de bekende poppodia ook te zien waren op gerenommeerde festivals als Blues Peer en Zwarte Cross. Op het moment is de band het middelpunt van de succesvolle theatertour ‘The Sound of The Blues & Americana’, gepresenteerd door Johan Derksen. In de jaren ’90 was de zanger de frontman van de ‘all-star band’ Storyville die hij samen met Double Trouble, de ritmesectie van Stevie Ray Vaughan, oprichtte. De zanger werd door de jaren heen maar liefst 8 keer bekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards. Zijn huidige band Malford Milligan & Th Southern Aces bestaan met Roel Spanjers, Fokke de Jong, Jack Hustinx, Roelof Klein en Eric van Dijsseldonk onder meer uit (oud)-leden van Normaal, JW Roy & The Shiner Twins.

Voor het optreden in de Catharinakapel hebben wij gekozen voor een triobezetting. Speciaal voor ons jubileum “5 jaar Jazzdagen Harderwijk” wilden wij hier een intieme avond van maken. Malford ging hiermee akkoord en deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de Stad Als Podium!

Bezetting:
Malford Milligan – Leadsinger
Roel Spanjers – Piano & Backings
Jack Hustinx – Guitar & Backings

Deur open: 19.10 uur. Aanvang 19.30 uur
Prijs (verkoop alleen online): € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten
Voor meer informatie over Jazzdagen Harderwijk: www.jazzdagen.nl

Let op onderstaande voorwaarden:
-Koop je kaarten van tevoren online via catharinakapel.nl. Het is momenteel niet mogelijk om je kaarten aan de deur te kopen.
-Kom niet naar de Catharinakapel als je ziekteverschijnselen hebt;
-Je kunt niet zelf voor een rij-/stoelnummer kiezen; een medewerker wijst je bij je bezoek een stoel toe in de zaal;
– Kom je met 2 personen uit hetzelfde huishouden dan kan je naast elkaar zitten, bestel dan de kaarten in één bestelling. Kom je met meer dan 2 (volwassen) personen uit hetzelfde huishouden dan zit je niet naast elkaar.
– Kom je met 2 of meer personen uit verschillende huishoudens dan wijzen wij je erop dat je de kaarten apart van elkaar dient te bestellen, je zit dan niet naast elkaar maar met tenminste 1,5 meter afstand.


Gegevens

Datum:
15 oktober 2021
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags: