Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ludovic Beier Trio – 21.30 uur

8 juli 2021 van 21:30

€15


– Bestel Kaarten –

5 jaar Jazzdagen Harderwijk alweer. De omstandigheden zitten dit jaar niet mee, maar wij willen toch in het kader van ons eerste lustrum een speciaal jazz-weekend neerzetten. Wij hopen en blijven ervan uitgaan dat dit gaat lukken.

De openingsavond van 4 avonden aaneengesloten jazzconcerten (8-11 juli) in onze mooie Catharinakapel wordt een bijzondere! Speciaal uit Frankrijk komt de ongelooflijke virtuoos op de accordeon en accordina: Ludovic Beier met zijn trio. Wij hebben hem in 2017 tijdens het grote festival Jazz In Marciac mogen aanschouwen met o.a. het Rosenberg Trio. Toen dachten wij al: als wij hem toch eens kunnen krijgen in onze kapel. Nu is het zover en hier zijn wij ongelooflijk blij mee. Mocht u hem nog niet kennen laat u dan verrassen. U zult er geen spijt van krijgen. Warme, zomerse Franse/Jazz/Gipsy klanken zullen u vrolijk en ook melancholiek maken. Een avond om niet te vergeten.

Accordeon/ Accordina/ Componist-Arrangeur
“(He) was breath-taking and beautiful!” – Wall Street Journal

Ludovic Beier
Ludovic Beier (1978) groeide op in de Franse traditie van het instrument maar richtte zich op jonge leeftijd tot de jazz. Op slechts 24-jarige leeftijd speelde hij in de Franse, Europese en Amerikaanse scene met enkele van de topspelers van de Jazz-stijl, waaronder Angelo Debarre, Dorado Schmitt, Martin Taylor, Stochelo Rosenberg, Paquito D’Rivera, James Carter. Zo speelde hij in 2006 in de Carnegie Hall in New York tijdens het “Magic Of Toots” -concert. Op het podium met Herbie Hancock, Eliane Elias, Ivan Lins, Oscar Castro-Neves, Scott Colley, Kenny Werner, Paquito D’Rivera, Joe Lovano en Toots Thielemans. Verder speelde Ludovic op vele grote internationale festivals en zalen waaronder o.a. Birdland (NYC), Olympia, Salle Pleyel (Parijs), Blue Note (Milano), Montreal Jazz Festival (Canada), Newport Jazz Festival, Hollywood Bowl, Montreal Jazz Festival…

Hij geeft de accordeon zeker een nieuwe naam terwijl zijn vingers op een bijna ongelooflijke manier over de toetsen gaan, zowel swingend als verbazingwekkend creatief in zijn improvisatie. Naast zijn virtuoze spel is hij een creatief beloond componist en arrangeur op veel verschillende gebieden: tv, films en speciale samenwerkingen/projecten zoals met Didier Lockwood, Melody Gardot, Ricky Skaggs en Thomas Dutronc in Frankrijk. Hij heeft vele cd’s als leider en als gast op zijn naam staan. Zijn meest recente album met zijn trio is uit 2020: Four and Two. https://www.youtube.com/watch?v=d2AjCoHzlKM.

Bezetting:
Ludovic Beier – Accordion, Acoordina
Antonio Licusati – Double bass
Philippe Cuillerier – Guitar

Voor meer informatie Jazzdagen Harderwijk zie: www.jazzdagen.nl. Dit speciale Jazz-weekend wordt mede mogelijk gemaakt door de Stad Als Podium.

Aanvang 21.30 uur, deur open 21.10 uur.
Prijs voorverkoop: € 15,00 (plus € 1,25 ticketkosten)

Let op onderstaande voorwaarden:

  • Koop je kaarten van te voren online via catharinakapel.nl. Het is momenteel niet mogelijk om je kaarten aan de deur te kopen.
  • Kom niet naar de Catharinakapel als je ziekteverschijnselen hebt;
  • Je kunt niet zelf voor een rij-/stoelnummer kiezen; een medewerker wijst je bij je bezoek
    een stoel toe in de zaal;
  • Kom je met 2 personen uit hetzelfde huishouden dan kan je naast elkaar zitten, bestel dan de kaarten in één bestelling. Kom je met meer dan 2 (volwassen) personen uit hetzelfde huishouden dan zit je niet naast elkaar.
  • Kom je met 2 of meer personen uit verschillende huishoudens dan wijzen wij je erop dat je de kaarten apart van elkaar dient te bestellen, je zit dan niet naast elkaar maar met tenminste 1,5 meter afstand.

Kijk voor de actuele maatregelen i.v.m. corona op Coronaprotocol – Kunstcentrum CatharinaKapel


Gegevens

Datum:
8 juli 2021
Tijd:
21:30
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Evenement Tags: