Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

La Lunfardita – AFGELAST I.V.M. CORONAVIRUS

3 april 2020 van 20:15

Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per 12 maart een verbod op evenementen met meer dan honderd personen en per 15 maart 18.00 uur onder andere het sluiten van alle horecagelegenheden afgekondigd. Om deze reden heeft Stichting Podia Harderwijk besloten om haar locaties, kunstcentrum Catharinakapel, muziekpodium Estrado en Theater Harderwijk, tot en met maandag 6 april te sluiten. Dit houdt in dat alle activiteiten op de locaties van Stichting Podia Harderwijk tot en met maandag 6 april 2020 geen doorgang vinden. Lees verder

La Lunfardita is een jazz-kwartet uit Madrid, die met Argentijnse Tango’s, Latin-muziek en Manouche swing u al heel snel de illussie geven van een Zuid-Amerikaans dans-lokaal. Django Reinhardt is duidelijk de peetvader van deze muzikanten. Zij mengen op een unieke manier een Europese manouche swing met de traditionele muziek uit Buenos-Aires.

Carolina Eva Dubois, zangeres van La Lunfardita, verleidt als de Spaanse Maja van de ‘zwart-rood’ verpakte zeep, betovert Carol haar publiek.

Maja of Majo betekent ”hartelijk en aardig” en daarbij ook: ”iemand met een aantrekkelijke uitstraling”. In het Spaans: ”Qué chica tan maja!” (wat een leuk meisje).

De mooie dame op de zeep met traditionele kleding uit Madrid heet Carmen Tórtola Vakencia (1882-1955), zij was danseres en haar specialiteit waren de exotische dansen.

Hiermee is dan ook direct een brug geslagen naar het concert van La Lunfardita.

La Lunfardita ontstond in Madrid, uit een Tango-Django mix van gypsy-jazz en Argentijnse tango. Een combinatie van verleidelijke Tango dansmuziek en Gypsy-swing, waarbij Carol haar publiek betovert.

In dit concert presenteren de muzikanten trots hun nieuwe CD (Bohemia Atlantica), dit belooft een extra feestelijk dans-concert te worden.

muzikanten:

Carolina Eva Dubois ”Carol”: zang

Simon Cuenca ”Gumbo”: gitaar

Jesús Penarando: accordeon

Alejandro Ollero ”Pollo”: contrabas

 

Deur Open: 19:45   Aanvang: 20:15
Voorverkoop € 12,50  (exclusief € 1,00 reserveringskosten), € 15,00 aan de deur.

 

Gegevens

Datum:
3 april 2020
Tijd:
20:15
Evenement Categorie:
Evenement Tags: