Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jonna Balk

5 januari 2019 - 2 maart 2019

Pas als een object er bijna niet meer is wekt het de interesse van Jonna Balk. Verouderde en verweerde materialen dagen haar uit. Een verroest stuk ijzer steekt uit een oude plank en dwingt daarmee het toeval af binnen het werk. Het aangetaste, bijna vergaande hout ontkent zijn eigen bestaan, maar lokt door prominente plaatsing binnen de kaders van het werk bijna een fysieke reactie uit. Is het sculptuur of kijken we naar een tekening?

Met bedorven materialen lijkt ze op het platte vlak ruimtes te willen tekenen. Ze verwerkt deze op het vergeelde papier en het bemeste canvas. Houtskool laat een spel van lijnen achter.Als je het Balk vraagt zal ze ontkennen dat het hier gaat om ruimtes. Ieder werk is een karakter, een geest, misschien wel een portret. Een verstilde ruimte, een kier in de vloer, een herhaling op de wand, het gaat hier over menselijk gedrag.

Doorleefde ruimtes zijn langdurig aangetast door menselijke aanwezigheid. Op zoek naar betekenis binnen de ruimtes van Balk ontdekken we akelige vastgeroeste handelingen, ingesleten gedragspatronen, vergroeide gedragingen en pijnlijke lijven.

Jonna Balk studeerde aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht (2007-2011)De expositie is te bezichtigen van 5 januari tot 2 maart 2019

Openingstijden:
elke 1e zondagmiddag van de maand en op
donderdag- en vrijdagmiddag van
14.00-17.00 uur tenzij anders vermeld.
Op Zaterdag van 11.00 uur Р12.30 uur, in combinatie met koffieconcerten op 19 januari, 2 en 16 februari.

Gegevens

Begin:
5 januari 2019
Einde:
2 maart 2019
Evenement Categorie:
Evenement Tags: