Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jesse van Ruller & Reinier Baas – 14:30 uur

13 december 2020 van 14:30


– Bestel Kaarten –

Toen hij een jaar of vijftien was, zag gitarist Reinier Baas hem voor het eerst spelen: de wereldberoemde en onnavolgbare jazzgitarist Jesse van Ruller. Dat dát allemaal kon op een gitaar, daar viel zijn bek van open. Enkele jaren later begon Baas zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij één op één les kreeg van onder meer: van Ruller. Weer vijftien jaar later zijn ze beiden docent aan datzelfde conservatorium, en worden ze tot de meest vooraanstaande gitaristen van Europa gerekend. De NTR portretteerde meester en student voor het programma ‘New Generation’ (https://youtu.be/8d0uAcFkIaM).

 

Wij waren bij de opname van het concert New Generation van NPO 2 Soul & Jazz en wisten na afloop gelijk wat wij wilden: een uniek duo-concert in de Catharinakapel, 13 december 2020 dus!

Gitarist Jesse van Ruller behoort tot de top onder de jazzgitaristen van zijn generatie. De grote Amerikaanse gitarist Jim Hall zegt over hem: ‘A most expressive player; he really touched me on a personal level.’ Van Ruller was dan ook de eerste Europese musicus die de prestigieuze Thelonious Monk Competitie won in 1995 met in de jury Pat Metheny en John Scofield.

“Gitarist/componist Reinier Baas is de ongekroonde koning van de hedendaagse jazz. Een adembenemend talentvol gitarist, die met zijn instrument weet te imponeren en ontroeren en bovendien een begenadigd componist is die risico’s durft te nemen.” – JAZZISM

Voor meer info Jazzdagen Harderwijk zie: www.jazzdagen.nl

Deur open 14.10 uur. Aanvang 14.30 uur.

Voorverkoop € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten.

—–

Let op onderstaande voorwaarden:

  • Koop je kaarten van te voren online via catharinakapel.nl. Het is momenteel niet mogelijk om je kaarten aan de deur te kopen.
  • Kom niet naar de Catharinakapel als je ziekteverschijnselen hebt;
  • Je kunt niet zelf voor een rij-/stoelnummer kiezen; een medewerker wijst je bij je bezoek
    een stoel toe in de zaal;
  • Kom je met 2 personen uit hetzelfde huishouden dan kan je naast elkaar zitten, bestel dan de kaarten in één bestelling. Kom je met meer dan 2 (volwassen) personen uit hetzelfde huishouden dan zit je niet naast elkaar.
  • Kom je met 2 of meer personen uit verschillende huishoudens dan wijzen wij je erop dat je de kaarten apart van elkaar dient te bestellen, je zit dan niet naast elkaar maar met tenminste 1,5 meter afstand.


Gegevens

Datum:
13 december 2020
Tijd:
14:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags: