Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cor Bakker, Maarten van der Grinten & Jasper Somsen

31 oktober 2019 van 20:15 - 23:00

Cor Bakker

– Bestel Kaarten –

Cor Bakker – Er zijn weinig Nederlandse musici die zo alom bekend zijn bij zo’n breed publiek als Cor Bakker! Hij was niet alleen jarenlang de vaste pianist van het Metropole Orkest, maar begeleidde bijna alle belangrijke artiesten die Nederland rijk is, maar ook internationale sterren als Shirley Bassey en Oleta Adams

Cor begint op 11-jarige leeftijd met piano spelen en raakt geïnspireerd door Louis van Dijk. In 1984 studeert Cor Bakker cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgt zijn studie in Los Angeles. Na zijn studie raakte zijn carrière in een stroomversnelling, gedurende 11 jaar als vaste pianist van het Metropole Orkest en werd hij landelijk bekend als pianist/bandleider tijdens de populaire televisieprogramma’s van Paul de Leeuw. Hij deed vele theaterproducties en concertseries met artiesten als Karin Bloemen, Jenny Arean, Shirley Bassey en Oleta Adams. Vanaf 2010 wordt de begeleider zelf de gastheer in zijn theaterserie: ‘Cor Bakker Ontvangt’, met o.a. Brigitte Kaandorp, Louis van Dijk en Mike Boddé.

Jazz is de grote liefde van Cor Bakker.  “Bij jazz kan ik me vrijheden permitteren waar ik anders nauwelijks aan toekom. Door zelf te componeren boor ik een diepere laag in mezelf aan”.

Maarten van der Grinten Maarten is een veel gevraagd gitarist door vocalisten zoals Greetje Kauffeld, Laura Fygi, Mathilde Santing en Fay Claassen, daarnaast trad hij ook op met o.a. Clark Terry, Toots Thielemans, John Engels en Ack van Rooyen. Zijn composities werden uitgevoerd door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Mondriaan String Quartet & DIG d’DIZ. Hij maakte arrangementen voor het Metropole Orkest met Chaka Khan. Maarten is hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Maarten vd Grinten - foto Eddy Westveer

Jasper Somsen Na zijn studie jazz en klassieke contrabas werkt Jasper Somsen veelvuldig samen met de nationale en internationale top uit de jazzmuziek: Peter Erskine, Enrico Pieranunzi, Joey Calderazzo, Jeff Ballard, John Beasley, Jean-Michel Pilc, Bob Sheppard,  Lynne Arriale, Karel Boehlee en Maria Mendes om er enkele te noemen. Daarnaast is hij actief in de filmmuziek en ging hij op tournee met opera zangeres Tania Kross.

Jasper Somsen - Photo (c) 2016 Carlos Villarroel - Challenge Records

Als bandleider bracht hij de vier albums uit op Challenge Records: “Dreams, Thoughts & Poetry” (The Music of Enrico Pieranunzi)  – Jasper Somsen Group, “Sardegna” – Jasper Somsen Group, “A New Episode In Life” part I & part II – Jasper Somsen Trio featuring Jean-Michel Pilc & André Ceccarelli

Jasper werkt internationaal als performer en producer en werkte mee op meer dan 40 albums.

Vanavond dus op de Jazzdagen Harderwijk een bijzonder trio in een bijzondere omgeving, de intieme Catharinakapel. Het programma zal bestaan uit eigen werk alsmede enkele Standards.

Deur Open: 19:45   Aanvang: 20:15
Voorverkoop: € 18,00 (exclusief € 1,25 reserveringskosten)   Aan de deur: € 20,00

 


Gegevens

Datum:
31 oktober 2019
Tijd:
20:15 - 23:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Kunstcentrum Catharinakapel
Klooster 1
Harderwijk, 3841 EN Nederland
Telefoon:
0341 419500

Organisator

Kunstcentrum Catharinakapel
Telefoon:
0341-419500
E-mail:
info@catharinakapel.nl