Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

I COMPANI

8 april 2021 van 20:15

– Bestel Kaarten –

Jazz- en filmmuziek ensemble

I COMPANI Jazz- en filmmuziek ensemble Jazzdagen Harderwijk Samenwerking Stad als Podium, Jazz On The Corner en Filmhuis Harderwijk Dubbelprogramma: A Paris en FelliniAmo

I COMPANI Jazz- en filmmuziek ensemble I Compani brengt een ode aan Fellini, een van de belangrijkste naoorlogse Italiaanse filmregisseurs. Federico Fellini overleed in 1993 en al ruim 35 jaar voert bandleider Bo van de Graaf met overtuiging muziek uit diens films uit.
Livemuziek maken bij filmscènes is Van de Graafs passie, een vaardigheid die hij steeds verder ontwikkeld heeft. Op allerlei manieren experimenteert hij met combinaties van muziek, beeld, theater, poëzie en dans. Het ensemble presenteert een dubbelprogramma met in de eerste helft ‘A Paris’ en na de pauze ‘Felliniamo’. Het eerste deel bestaat uit nostalgische beelden van Parijs, met muziek die enigszins refereert aan de Franse straatmuziek. Walsjes, polka’s musettes en zigeunerdeuntjes.

Felliniamo
In het tweede deel staat de muziek van de films van Fellini centraal, met nieuwe bewerkingen van stukken die Nino Rota (1911-1979) tussen 1952 en 1979 voor hem componeerde. Het oeuvre van Fellini wordt herdacht met scènes uit films en repetities, foto’s, tekeningen en teksten, onder meer afkomstig van auteur Rosita Steenbeek die Fellini persoonlijk meer dan goed gekend heeft. 

8 april 2021 dus een bijzonder programma in de bovenzaal (filmzaal) van de Catharinakapel. Een combinatie van het Filmhuis en de Jazzdagen Harderwijk mede mogelijk gemaakt door de Stad als Podium!

Entree voorverkoop € 15,00 (plus € 1,25 ticketkosten), aan de zaal € 17,50.
Aanvang: 20:15 uur, deur open: 19:45

Zie www.jazzdagen.nl ; www.filmhuisharderwijk.nlwww.stadalspodium.nl


Gegevens

Datum:
8 april 2021
Tijd:
20:15
Evenement Categorie:
Evenement Tags: