Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Huib van der Stelt

11 januari 2020 - 7 maart 2020

Geboren te Amsterdam op 2 september 1965

Huib heeft Amsterdam al weer bijna 20 jaar achter zich gelaten. Begon met het schilderen van stadsgezichten, maar heeft zijn ziel en zaligheid verpand aan het Groninger land met al zijn facetten.

Waar ik woon is het mooi, dat wil ik schilderen!

De klei, de kerken, de wierden, de gele koolzaadvelden, de rode bakstenen van de eeuwenoude kloosters, de boerderijen met hun verhalen, de als ribfluweel gemaaide akkers, de gigantische overweldigende luchten die we hier allemaal zo goed kunnen zien, de spiegelingen in het Boterdiep, de kronkeling van de zelfgevormde Fivel door het land, de weidevogels met hun jongen in het wat langere gras, de naar het oneindige ploegende trekkers die de zware klei weten te kneden, de rietkragen die zo mooi oranje worden in het najaar, de straffe tegenwind die je altijd hebt wanneer je hem op de fiets trotseert, de mensen die hun verhalen hebben over hoe het er hier vroeger aan toe ging, de lage mist in de ochtend uren, de zon die opkomt met zijn eerste stralen vlak over het land scheert en de boerderijen in een oranje fel licht zet.

Ik wordt gegrepen door meer dan ik kan verwerken, maar dat stimuleert…

Ruimte

De ruimte hier in Groningen is voor mij onontbeerlijk als landschapschilder. Niet alleen omdat het landschap over licht en ruimte gaat, als wel de “ruimte” hebben om zaken die je belangrijk vind op andere manieren te kunnen interpreteren. Daarmee doorgrond je dingen die je wezenlijk vind des te meer en laat je zien wat ze echt zijn. Of dat nou een recht geploegde akker is of een bomenpartij met spiegelend water.

Die ruimte neemt hij ook in de benadering bij het maken van zijn kunst. Hij is altijd bezig om zich niet vast te leggen in een stijl, maar laat het onderwerp bepalen hoe de weg naar het eindpunt van het werk gaat.

Huib van der Stelt

www.huibvanderstelt.nl

De expositie is van 11 januari t/m 7 maart.

Openingstijden:
Donderdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Tenzij anders vermeld.
Zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur.
Elke eerste zondag van de maand van 14.00-17.00 uur

Op 11 en 25 januari, 8 en 22 februari expo in combinatie met koffieconcert.

Vrijdag 31 januari, 7 februari, geen expo i.v.m. evenement.

Gegevens

Begin:
11 januari 2020
Einde:
7 maart 2020
Evenement Categorie:
Evenement Tags: