Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Herman Kuypers

9 maart 2019 - 3 mei 2019

Gratis
Herman Kuypers

Herman Kuypers exposeert in de Kapel met bijzondere kijk op stoelen

Via overwegend vrij gewone stoelen en een enkele keer een tafel slaagt Herman Kuypers erin om tal van intermenselijke en universele thema’s van een bijzondere kant te belichten. Dit doet hij met een vaardige hand en met zichtbaar vakmanschap én plezier. Zijn associatief sterke beelden hebben een grote archetypische kwaliteit. Van 9 maart tot 4 mei exposeert hij in de Catharinakapel met de expositie all the family.

De stoelen die Herman Kuypers in de loop der jaren in uiteenlopende situaties heeft verbeeld vormen voor hem een soort familie, alle door hem ooit getekende stoelen maken er deel van uit. Eenzaam, verloren in de massa, verzameld in een kring, beschadigd, trots, raadselachtig, kleurrijk of onmogelijk, niets is onmogelijk.

Via de titels geeft hij een onverwachte extra ’lading’ aan veel van de werken en blijkt hij ook niet gespeend van humor, een verademing in de vaak zo serieuze kunstwereld. ‘Leerstoel’, ‘Rietveld’ of ‘Schildersstoel’ zijn in dit verband zo vreemd nog niet, maar wat te denken van ‘Prothese’ of “Transplantatie’ om maar te zwijgen over “Optocht’, ‘Spiegel’ of ‘Shadowdancing’?

Nu zult u zich afvragen: ”Vanwaar die fascinatie voor stoelen?” Een deel van het antwoord zit ‘m in het bijzondere van het gewone waar Kuypers door gegrepen is. Het heeft zeker ook te maken met zijn voorliefde voor het perspectief, een logische basis die nu eenmaal onontbeerlijk is voor een stoel, waardoor deze zich beter voegt in de diverse perspectivische grids maar hiermee alles verklaart is?

Openingstijden expositie
Elke donderdag en vrijdag van 14.00 uur – 17.00 uur, tenzij anders vermeld. Zaterdag van 11.00 uur – 12.30 uur. Op 7 april s de expositie op zondagmiddag van 14.00-17.00 uur geopend. Zaterdag 16 en 30 maart en 13 april in combinatie met een koffieconcert.

Gesloten i.v.m. een huwelijk op 29 maart. Ook is de expositie gesloten op 19 april (Goede Vrijdag) en 27 april (Koningsdag).
De expositie is gratis te bezoeken.

Gegevens

Begin:
9 maart 2019
Einde:
3 mei 2019
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Kunstcentrum Catharinakapel
Klooster 1
Harderwijk, 3841 EN Nederland
Telefoon:
0341 419500

Organisator

Kunstcentrum Catharinakapel
Telefoon:
0341-419500
E-mail:
info@catharinakapel.nl