Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Eric Vaarzon Morel & Eric Vloeimans

15 november 2019 van 20:15 - 22:30

eric vaarzon en eric vloeimans

Vaarzon Morel en Vloeimans, twee fantastische virtuozen creëren muziek in de zuiverste vorm, zonder opsmuk. Een combinatie van authentiek flamencospel en weemoedige trompetklanken in de Catharinakapel tijdens de Jazzdagen Harderwijk.

Vrijdag 15 november presenteert Jazz On The Corner het concert Aire y Compás van Nederlands bekendste jazztrompettist Eric Vloeimans en Nederlands beste flamencogitarist Eric Vaarzon Morel. De virtuoze musici brengen het publiek deze avond ‘Aire Y Compás’ – in flamencotaal in een goede swing via het allesomvattende ritme in de flamenco.

Eric Vloeimans heeft zich bewezen op gerenommeerde concertpodia in binnen- en buitenland. De trompettist – ‘Neerlands grootste jazztrompettist’, de ‘Miles Davis van de Lage Landen’- wordt altijd met superlatieven omschreven en dat is niet voor niets. Zijn veelzijdigheid is te zien in de samenwerking met uiteenlopende artiesten: van Mercer Ellington tot John Taylor, van Holland Baroque tot het Koninklijk Concertgebouworkest.

Eric Vaarzon Morel kreeg les van de beroemde flamencogitarist Paco Peña, en ontwikkelde zijn spel in Spanje. De gitarist heeft vele flamecogrootheden begeleid, diverse theaterproducties gemaakt – hij schreef de flamenco-opera El Greco de Toledo en staat dit concertseizoen op de planken met zijn o.a. zijn muziektheaterstuk “Ode a/d Spaanse gitaar”. Hij werkt samen met toonaangevende musici als Harry Sacksioni en Eric Vloeimans en orkesten als het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Metropole Orkest.

Vaarzon Morel en Vloeimans hebben in het verleden met het programma Miles of Sketches of Spain een succesvolle tournee gemaakt, waarin ze steeds meer op elkaar ingespeeld raakten. Het programma Aire y Compás bouwt hierop voort en laat muziek horen in de zuiverste vorm, zonder opsmuk. Twee fantastische virtuozen die solo en duo intens met hun publiek communiceren.” Met name de combinatie van Vaarzon Morels authentieke flamencospel met Vloeimans weemoedige trompetklanken is fascinerend” (Het Financieel Dagblad)

www.vaarzonmorel.com en www.ericvloeimans.nl


Deur Open: 19:45   Aanvang: 20:15
Voorverkoop: € 18,00 (excl. €0,50 ticketkosten)   Aan de deur: € 20,00

 

Gegevens

Datum:
15 november 2019
Tijd:
20:15 - 22:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Kunstcentrum Catharinakapel
Klooster 1
Harderwijk, 3841 EN Nederland
Telefoon:
0341 419500

Organisator

Kunstcentrum Catharinakapel
Telefoon:
0341-419500
E-mail:
info@catharinakapel.nl