Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Enrico Pieranunzi – Jasper Somsen – Jorge Rossy

20 februari 2020 van 20:15


– Bestel Kaarten –

Na meer dan dertig concerten en internationaal lovende kritieken over de albums “Tales From The Unexpected” en “European Trio” (met André Ceccarelli op drums), namen de Italiaanse meesterpianist Enrico Pieranunzi en de Nederlandse contrabassist Jasper Somsen in 2018 hun derde album op. De wereldwijd hooggewaardeerde Catalaanse drummer Jorge Rossy (voormalig lid van het Brad Mehldau Trio) completeerde het trio in de studio. Het album is een verfrissende en evenwichtige kijk in de muzikale ziel van drie totaal verschillende musici/componisten die prachtig samenkomen in één “Common View”. “Common View” werd geproduceerd door Jasper Somsen in opdracht van Challenge Records en zal in oktober 2019 worden uitgebracht.De officiële cd-presentatie vindt plaats op 21 februari in het Bimhuis Amsterdam maar het trio bijt de spits af tijdens de Jazzdagen Harderwijk in de intieme Catharinakapel.Enrico Pieranunzi – De Italiaanse pianist/componist Enrico Pieranunzi is één van de belangrijkste en meest invloedrijke Europese jazzpianisten van de afgelopen 30 jaar. Hij is al vele jaren een inspiratiebron voor vele pianisten en musici over de hele wereld.

Lyrisch en EuropeesDiep beïnvloed door de muziek van o.a. pianisten Bill Evans en Chick Corea heeft Pieranunzi zijn geheel eigen lyrische Europese stijl ontwikkeld, waarin jazz, klassieke en Latijns-Amerikaanse muziek versmelten op gelijk niveau. De beroemde opnamen met trompettist Chet Baker, bassisten Marc Johnson, Charlie Haden en John Patitucci en drummers Joey Baron, Paul Motian en Antonio Sanchez zijn maar een klein deel van zijn zeer indrukwekkende CV. Daarnaast maakte hij meerdere soloalbums. Ook is hij als pianist te horen in de filmmuziek van Ennio Morricone. De muziek van Morricone inspireerde Pieranunzi, waaraan hij twee jazz trio cd’s wijde.

Jasper Somsen – Na zijn studie jazz en klassieke contrabas werkt Jasper Somsen veelvuldig samen met de nationale en internationale top uit de jazzmuziek: Peter Erskine, Enrico Pieranunzi, Joey Calderazzo, Jeff Ballard, John Beasley, Jean-Michel Pilc, Bob Sheppard,  Lynne Arriale, Karel Boehlee en Maria Mendes om er enkele te noemen.  Daarnaast is hij actief in de filmmuziek en ging hij op tournee met opera zangeres Tania Kross.Als bandleider bracht hij de vier albums uit op Challenge Records: “Dreams, Thoughts & Poetry” (The Music of Enrico Pieranunzi)  – Jasper Somsen Group, “Sardegna” – Jasper Somsen Group, “A New Episode In Life” part I & part II – Jasper Somsen Trio featuring Jean-Michel Pilc & André CeccarelliJasper werkt internationaal als performer en producer en werkte mee op meer dan 40 albums.

Jorge Rossy – wordt internationaal gezien als een van de meest succesvolle drummers van zijn generatie. Hij woonde jarenlang in de VS waar hij vooral bekend werd als drummer van het Brad Mehldau Trio en waar hij samenwerkte met grootheden als Paquito D’Rivera, Woody Shaw, Joshua Redman en Charlie Haden. Hij werkte mee op meer dan 80 internationale albums en toerde met bekende artiesten als Charlie Haden, Wayne Shorter, Lee Konitz, Carla Bley en Joe Lovano. Naast drummen laat hij zich ook steeds vaker horen als pianist en vibrafonist.Info Jazzdagen Harderwijk: www.jazzdagen.nl

Deur Open: 19:45   Aanvang: 20:15
Voorverkoop: € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten   Aan de deur: € 20,00

 


Gegevens

Datum:
20 februari 2020
Tijd:
20:15
Evenement Categorie:
Evenement Tags: