Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Emmet Cohen Trio – 19.30 uur

7 oktober 2021 van 19:30

€20


– Bestel Kaarten –

Een speciaal concert in het kader van 5 jaar Jazzdagen Harderwijk! “A Rising Star” uit Amerika en voor het eerst met zijn trio te zien en horen in Nederland. Hoe speciaal is het dan ook dat hij op onze Jazzdagen komt optreden.

De veelzijdige Amerikaanse jazzpianist en componist Emmet Cohen is een van de belangrijkste artistieke figuren van zijn generatie. Downbeat prees o.a. zijn warme harmonische “woordenschat” die hij gebruikt om te communiceren met andere muzikanten en het publiek op wat hij “het diepste niveau van menselijkheid en individualiteit” noemt.

Cohen, leider van het “Emmet Cohen Trio”, is een internationale jazzartiest die studentenartiesten van alle leeftijden inspireert om, net als hijzelf, te reageren op hun publiek. Hij verscheen onder andere op de jazzfestivals in Newport, Monterey en North Sea en op vele beroemde poppodia, waaronder Rose Hall en het Kennedy Center. Cohen speelde ook in legendarische uitgaansgelegenheden, zoals de Village Vanguard, de Blue Note, Dizzy’s Club Coca-Cola, Birdland, Jazz Standard, Ronnie Scott’s en Jazzhaus Montmartre. Cohen volgde al vanaf zijn derde levensjaar pianolessen en heeft opleidingen afgerond aan de Manhattan School of Music (M.M.) en de Universiteit van Miami (B.M.). Hij was finalist in zowel de Cole Porter Fellowship (2015, 2011) van de American Pianists Association als de Thelonious Monk International Piano Competition (2011). Cohen speelde of werkte samen met Ron Carter, Benny Golson, Jimmy Cobb, George Coleman, Jimmy Heath, Tootie Heath, Houston Person, Christian McBride, Kurt Elling, Billy Hart, Herlin Riley, Lea DeLaria en Bill T. Jones.

In deze tijd van digitale optredens is Emmet wekelijks te zien en te horen met “Live From Emmet’s Place” met gastoptredens van o.a. Houston Person, Jazzmeia Horn, Cyrille Aimée, Veronica Swift en vele anderen.

Last but not least: in januari 2021 bracht Emmet Cohen zijn laatste album “Future Stride” uit. Een zeer goed ontvangen album die maar liefst 7 weken nummer 1 stond (jazzweek.com) in Amerika.

Op 7 en 8 oktober dus in de Catharinakapel Harderwijk, mis dit niet!

Bezetting:
Emmet Cohen – piano
Russell Hall – bass
Kyle Poole – drums

Voor meer informatie Jazzdagen Harderwijk zie: www.jazzdagen.nl. Dit speciale Jazz-weekend wordt mede mogelijk gemaakt door de Stad Als Podium.

Aanvang 19.30 uur, deur open 19.10 uur.
Prijs voorverkoop € 20,00 (plus € 1,25 ticketkosten)

Let op onderstaande voorwaarden:

  • Koop je kaarten van te voren online via catharinakapel.nl. Het is momenteel niet mogelijk om je kaarten aan de deur te kopen.
  • Kom niet naar de Catharinakapel als je ziekteverschijnselen hebt;
  • Je kunt niet zelf voor een rij-/stoelnummer kiezen; een medewerker wijst je bij je bezoek
    een stoel toe in de zaal;
  • Kom je met 2 personen uit hetzelfde huishouden dan kan je naast elkaar zitten, bestel dan de kaarten in één bestelling. Kom je met meer dan 2 (volwassen) personen uit hetzelfde huishouden dan zit je niet naast elkaar.
  • Kom je met 2 of meer personen uit verschillende huishoudens dan wijzen wij je erop dat je de kaarten apart van elkaar dient te bestellen, je zit dan niet naast elkaar maar met tenminste 1,5 meter afstand.

Kijk voor de actuele maatregelen i.v.m. corona op Coronaprotocol – Kunstcentrum CatharinaKapel.


Gegevens

Datum:
7 oktober 2021
Tijd:
19:30
Kosten:
€20
Evenement Categorie:
Evenement Tags: