Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ellen Grote Beverborg

31 augustus 2019 - 26 oktober 2019

Exposities

Sinds mijn academietijd schilder ik landschappen. Deze landschappen zijn voornamelijk gevuld met planten, bloemen en dieren . Ik gebruik soms ook letterlijk afbeeldingen van bloemen, planten en dieren, deze integreer ik in mijn schilderijen.

Daarnaast hecht ik veel waarde aan een doorleefde verfhuid. Laag over laag transparant, maar daar tegenover ook weer dikke pasteuze verflagen, het kan allemaal op hetzelfde schilderij. Ik hou van die gelaagdheid en van de transparantie tegenover ondoordringbaarheid , ze houden elkaar in evenwicht.

Naast acrylverf gebruik ik ook diverse soorten mediums, hierdoor wordt de materiaaluitdrukking verrijkt, en krijgt het schilderij letterlijk relief.
Ik ben opgegroeid in het twentse landschap, en nog steeds wandel ik graag, het landschap in mij opnemend, de energie en atmosfeer voelend, ruikend en de ruimte ervarend. Deze ruimtelijkheid probeer ik ook in het werk te krijgen. Voor mij is het aan de ene kant het monumentale en de ruimtelijkheid van het werk belangrijk, en aan de andere kant kun je ook inzoomen op de details.

De laatste jaren werk ik ook aan een serie gelaagde transparante vooral witte schilderijen. Zij roepen een ijle etherische tussenwereld op, die een sterk contrast vormt met de meer kleurrijke aardse zinnelijke landschappen. Met de tussenwereld bedoel ik de onzichtbare werkelijkheid achter de zichtbare materiële werkelijkheid . Een wereld die vooral gevoelsmatig ervaren kan worden, en steeds belangrijker geworden is in het werk.

Openingstijden

Donderdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Tenzij anders vermeld.

Zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur.

Zondag 1 september van 14.00-17.00 uur.

Zaterdag 7 en 21 september en 5 en 19 oktober in combinatie met een koffieconcert.

19 september gesloten in verband met een huwelijk.

Extra opening: ‘Kunstroute Noordwest-Veluwe’ en ‘Open Monumentendagen’ op 14 en 15 september van 9.00- 17.00 uur.

Gegevens

Begin:
31 augustus 2019
Einde:
26 oktober 2019
Evenement Categorie:
Evenement Tags: