Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Denise Jannah tribute to Mahalia Jackson – 14.30 uur

12 december 2021 van 14:30


– Bestel Kaarten –

Denise Jannah, tribute to Mahalia Jackson
Jazzdagen Harderwijk

Denise Jannah brengt een eerbetoon aan Mahalia Jackson, één van de meest invloedrijke en bevlogen Gospelzangeressen aller tijden. Na een succesvolle kerken- en theatertour enige jaren geleden nu nogmaals als afsluiting van ons 5-jarig jubileumjaar. In de Catharinakapel zingt de in Suriname geboren Denise Jannah een selectie uit de bekendste en meest ontroerende nummers van ‘The Queen of Gospel’. Denise Jannah wordt bijgestaan door Danny van Kessel op piano, Pieter Althuis op bas en Walther Eddy Muringen op drums.

Denise Jannah
Denise Jannah was de eerste Nederlandse muzikant die een platencontract tekende bij het vermaarde Amerikaanse jazzlabel Blue Note. De contra-alt tourt over de hele wereld, heeft zeven keer op North Sea Jazz gestaan en trad op voor hoogwaardigheidsbekleders als koningin Beatrix, prins Claus, prins Willem-Alexander en prinses Máxima, de Surinaamse president Ronald Venetiaan, de Amerikaanse president Bill Clinton en zijn vrouw Hillary Clinton en Nelson Mandela. Denise Jannah heeft twee Edisons, een Gouden Orpheus uit Bulgarije en de Bata Anastasijević Award van het Nesville Jazz Festival in Servië. In 2009 werd Denise Jannah benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

www.jannahmusic.com.

Mahalia Jackson
De Amerikaanse Mahalia Jackson werd op 26 oktober 1911 geboren in New Orleans en is op 27 januari 1972 in Chicago overleden. Naast haar indringende vertolking van Gospelsongs staat zij ook bekend als markant voorvechtster in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Groot succes had ze in 1947 met het lied “I will move on up a little higher”, hiervan werden meer dan één miljoen platen verkocht. In de jaren vijftig werd zij ook in Europa mateloos populair. Mahalia Jackson zei over haar gospelmuziek: “I sing God’s music because it makes me feel free. It gives me hope. With the blues, when you finish, you still have the blues.

Deur open om 14.10 uur, aanvang 14.30 uur.
Prijs vvk €18,00 plus €1,25 ticketkosten.

Kijk voor de actuele maatregelen i.v.m. corona op Coronaprotocol – Kunstcentrum CatharinaKapel.


Gegevens

Datum:
12 december 2021
Tijd:
14:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags: