Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Gelderse Academie met vier colleges met als thema vertrouwen

20 november 2019 van 20:15

Wie kunnen we nog vertrouwen is een veel gestelde vraag op dit moment. Aan alle kanten worden we bestookt met cijfers, rapporten en onderzoeken waarvan voortdurend het waarheidsgehalte wordt betwist. We kunnen als leek nauwelijks nog onderscheid maken tussen leugen en waarheid, om nog maar niet te spreken van de nuances daartussen. Factchecking is meer dan ooit noodzakelijk. Maar wie doet dat en uit welke hoek waait dan de wind?

Vandaar dat het Studium Generale van de Gelderse Academie vier colleges houdt met als thema “Wie kunnen we (nog) vertrouwen?” Woensdag 20 november geeft prof. dr. ir. Vincent Buskens om 20.15 in de Catharinakapel het eerste college over wat is vertrouwen en hoe wordt het beïnvloed door sociale netwerken. De toegang is gratis.

Vincent Buskens is sinds 2011 hoogleraar Theoretische Sociologie bij de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Hij studeerde af in 1992 (M.A. Techniek en Maatschappij en M.A. Technische Wiskunde, Technische Universiteit Eindhoven) en in 1999 behaalde hij zijn Ph.D. Sociologie (cum laude), Universiteit Utrecht.

In 2014 gaf hij zijn inaugurale rede getiteld: “Cooperation in context: Experimental sociology 2.0.” Buskens leidt de onderzoekslijn Samenwerking in sociale en economische relaties binnen de afdeling Sociologie en is lid van de nationale onderzoeksschool ICS. Zijn meest prominente onderzoek behandelt verschillende vormen van samenwerking binnen onze maatschappij. Daarnaast doet hij, meer specifiek, onderzoek naar de invloed van sociale netwerken op vertrouwen en samenwerking. Hij probeert te verklaren waarom sommige netwerken vertrouwen beter faciliteren dan andere. Buskens toetst zijn verklaringen met data uit experimenten maar ook met gegevens over koper-verkoperrelaties.

 

De colleges vinden plaats in de oude gehoorzaal van de Academie, de Catharinakapel, Klooster 1 in Harderwijk, aanvang 20.15 uur. Ze kunnen afzonderlijk gevolgd worden en zijn gratis toegankelijk. Reserveren kan via het emailadres galezing@catharinakapel.nl. Voor meer informatie over alle lezingen kijk op www.gelderseacademie.nl.

Gegevens

Datum:
20 november 2019
Tijd:
20:15
Evenement Categorie:
Evenement Tags: