Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Gelderse Academie, (UITGESTELD)

12 maart 2020 van 20:15

In verband met de snelle ontwikkelingen rond het Coronavirus is besloten de bijeenkomst van 12 maart in de Catharina-kapel niet door te laten gaan. We houden u op de hoogte van een toekomstige datum en van onze verdere activiteiten.

Het vierde college van dit seizoen, met als thema ‘Wie kunnen we (nog) vertrouwen’, wordt gegeven door de commissaris van de Koning in de provincie Gelderland drs. John Berends MPA. Het zal gaan over de wisselwerking tussen burgers, bestuur en politiek in onze democratie.

Meningen over de mate van vertegenwoordiging van burgers, hun invloed en participatie verschillen sterk. Politici en met name bestuurders hebben daar vaak een ander beeld van dan de burger. Klopt dat beeld en zo ja, hoe komt dat?

John Berends is door zijn loopbaan als geen ander in staat op deze vragen in te gaan. Maar, zegt hij, laat het geen eenzijdig verhaal worden. Wat willen de toehoorders weten, wat houdt hen bezig, waarover moet ik het ook hebben?

Indien u gespreksonderwerpen hebt waarover Johan Berends graag wil horen spreken, stuur die dan omgaand naar dit mailadres zodat ik ze door kan leiden naar Berends. Er is natuurlijk geen garantie dat alles aan bod komt, maar dat komt eerder door de beperkte tijd dan door onwil van de spreker.

Als u al een bevestiging voor dit college hebt ontvangen hoeft daarop natuurlijk niet weer te reageren. Wel kunt u een vraag voor John Berends mailen.

John Berends studeerde in Groningen achtereenvolgens pedagogiek en bestuurskunde. Hij begon bij de politie en vervulde daarna verschillende managementfuncties binnen de Politieacademie. In maart 2005 werd hij burgemeester van de gemeente Harderwijk en in mei 2012 burgemeester van de gemeente Apeldoorn.

Op 23 januari 2019 werd Berends beëdigd door de Koning als commissaris van de Koning in de provincie Gelderland en op 6 februari 2019 volgde zijn installatie tijdens een buitengewone vergadering van Provinciale Staten.

John Berends is lid van het CDA. In de Kring van commissarissen van de Koning is hij portefeuillehouder Democratie.

De colleges vinden steeds plaats in de oude gehoorzaal van de Academie, de Catharinakapel, Klooster 1 in Harderwijk. Aanvang: 20.15 uur.

Entree is gratis. Reserveren is noodzakelijk gezien de grote belangstelling en kan via gelderseacademie@gmail.com.

Gegevens

Datum:
12 maart 2020
Tijd:
20:15
Evenement Categorie:
Evenement Tags: