Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bert van den Brink, Bart van Lier, Jasper Somsen & Angelo Verploegen 21:30

29 oktober 2020 van 21:30 - 22:30


– Bestel Kaarten –

Vier topmuzikanten bij elkaar in onze intieme Kapel gaat weer genieten worden. Wij zijn dan ook blij dat wij dit bijzondere kwartet voor een eenmalig optreden in Nederland hebben weten te programmeren.

Bart van Lier- Trombone

In 1968 begon Bart van Lier met zijn freelancewerkzaamheden voor radio, televisie en de platenindustrie. Tot voorkort was Bart werkzaam als eerste trombonist bij het Metropole Orkest. Verder trad hij o.a. op met Bart’s Bones, Nueva Manteca, Trio Bart van Lier en het Bart van Lier/Ilja Reyngoud Quintet. Naast zijn uitvoerende werkzaamheden is Bart een zeer gedreven docent. Zo doceerde hij aan de diverse conservatoria in binnen- en buitenland. Hij wordt gezien als een van de prominentste trombonisten van ons land.

Angelo Verploegen- Trompet/Flugelhorn

Angelo Verploegen’s staat van dienst is duizelingwekkend, in zowel de jazz, pop als klassieke muziekwereld. Hij werkte samen met de grootste namen, zoals Larry Goldings, Idris Muhammed, Bob Brookmeyer, Metropole Orkest, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Louis Andriessen, Gino Vanelli, Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en Frank Boeijen. Meest bekend staat hij als co-leader/producer van het vermaarde The Houdini’s Sextet.

Bert van den Brink – Piano

Boy Edgarprijs winnaar Bert van de Brink is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist in binnen- en buitenland. De lijst musici waarmee Bert speelde is haast onuitputtelijk, w.o. Gino Vannelli, Richard Bona, Toots Thielemans, Chet Baker, Nat Adderley, Eric Vloeimans, Benny Golson, Lee Konitz, Rick Margitza, Philip Catherine, Jesse van Ruller, Cor Bakker, John Engels, Hein van de Geyn en Dee Dee Bridgewater. Bert is tevens actief als arrangeur/producent. Een belangrijk hoogtepunten waren zijn bewerking van Gershwin’s Porgy & Bess voor Angelo Verploegen’s The Houdini’s met het Amsterdam Symfonietta en zijn arrangementen voor het Metropole Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble.

Jasper Somsen – Contrabas

Contrabassist, componist en producer Jasper Somsen heeft inmiddels een internationale reputatie verworven, binnen de Europese jazz scene. Hij deelde het podium met o.a. Peter Erskine, Enrico Pieranunzi, Joey Calderazzo, Jeff Ballard, John Beasley, Jean-Michel Pilc, Eric Marienthal, Bob Sheppard, Seamus Blake, Lynne Arriale, Kendrick Scott, Maria Mendes,Tania Kross en vele anderen. Onder zijn eigen naam bracht hij vier albums uit bij Challenge Records, het label waar hij sinds 2017 als onfhankelijke producer aan verbonden is. De afgelopen jaren was hij verantwoordelijk voor de releases van o.a. Bob Sheppard, Enrico Pieranunzi, Lynne Arriale en Jean-Michel Pilc. Hij was gastdocent aan de conservatoria in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Den Haag en Zwolle.

Voor meer info Jazzdagen Harderwijk zie: www.jazzdagen.nl

Deur open 21.15 uur. Aanvang 21.30 uur

Voorverkoop € 18,00 plus € 1,25 ticketkosten.

—–

Let op onderstaande voorwaarden:

  • Koop je kaarten van te voren online via catharinakapel.nl. Het is momenteel niet mogelijk om je kaarten aan de deur te kopen.
  • Kom niet naar de Catharinakapel als je ziekteverschijnselen hebt;
  • Je kunt niet zelf voor een rij-/stoelnummer kiezen; een medewerker wijst je bij je bezoek
    een stoel toe in de zaal;
  • Kom je met 2 personen uit hetzelfde huishouden dan kan je naast elkaar zitten, bestel dan de kaarten in één bestelling. Kom je met meer dan 2 (volwassen) personen uit hetzelfde huishouden dan zit je niet naast elkaar.
  • Kom je met 2 of meer personen uit verschillende huishoudens dan wijzen wij je erop dat je de kaarten apart van elkaar dient te bestellen, je zit dan niet naast elkaar maar met tenminste 1,5 meter afstand.


Gegevens

Datum:
29 oktober 2020
Tijd:
21:30 - 22:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags: