Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ben van den Dungen Quartet – 21.30 uur

21 oktober 2021 van 21:30


– Bestel Kaarten –

Tribute to John Coltrane
Het Ben van den Dungen Quartet brengt een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek. John Coltrane ook wel bekend als ‘Trane’ geldt als een van de meest invloedrijke tenorsaxofonisten aller tijden. Trane werd bekend tijdens zijn periode bij Miles Davis en nam met deze groep de ‘million bestseller’ Kind of Blue op. Zijn eerste soloprojecten sloegen in als een bom.  De LP’s Blue Trane en Giant Steps verwonderden vriend en vijand en waren vanaf de release van de opnames al een klassieker.
In de jaren zestig formeerde Trane zijn nieuwe kwartet en sloeg een nieuwe muzikale weg in. Dit kwartet veranderde de jazzmuziek van de jaren zestig onmiddellijk. De modale jazz was geboren met beroemde albums Impressions en Love Supreme.

Voor de Jazzdagen Harderwijk in de intieme Catharinakapel zal het Ben van den Dungen 4 tet een speciaal programma samenstellen vanuit het repertoire van het John Coltrane 4 tet.

Ben van den Dungen Quartet
Ben begon zijn concertcarrière al in het begin van de 80-er jaren.  Sindsdien heeft hij, met verschillende groepen, zo’n 6000 concerten in 70 verschillende landen gegeven en speelt op meer dan 80 cd’s.
In het najaar van 2013 kwam van deze groep het eerste album Ciao City uit. Het tweede album verscheen in oktober 2014. Dit album was in mei 2014 live opgenomen in Café Central in Madrid.  Daarover schreef de Trouw: ‘Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt’. In 2016/2017 toerde Ben met het programma ‘Blue Note’ door de Nederlandse theaters, in 2018 door Zuid-Amerika, Korea en Polen en in 2019 bracht Ben een nieuw album uit genaamd 2Sessions.

Line up
Ben van den Dungen – saxen
– Miguel Rodriguez – piano
– Marius Beets– bas
– Gijs Dijkhuizen – drums

Deur open: 21.15 uur. Aanvang 21.30 uur
Prijs (verkoop alleen online): € 15,00 plus € 1,25 ticketkosten

Info Jazzdagen Harderwijk: www.jazzdagen.nl

Let op onderstaande voorwaarden:

  • Koop je kaarten van te voren online via catharinakapel.nl. Het is momenteel niet mogelijk om je kaarten aan de deur te kopen.
  • Kom niet naar de Catharinakapel als je ziekteverschijnselen hebt;
  • Je kunt niet zelf voor een rij-/stoelnummer kiezen; een medewerker wijst je bij je bezoek
    een stoel toe in de zaal;
  • Kom je met 2 personen uit hetzelfde huishouden dan kan je naast elkaar zitten, bestel dan de kaarten in één bestelling. Kom je met meer dan 2 (volwassen) personen uit hetzelfde huishouden dan zit je niet naast elkaar.
  • Kom je met 2 of meer personen uit verschillende huishoudens dan wijzen wij je erop dat je de kaarten apart van elkaar dient te bestellen, je zit dan niet naast elkaar maar met tenminste 1,5 meter afstand.


Gegevens

Datum:
21 oktober 2021
Tijd:
21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags: