Kunstcentrum Catharinakapel Harderwijk Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Annemarie Terlage

6 januari 2018 - 3 maart 2018

Annemarie is geboren in Castricum en woont en werkt in Den Haag. In 1991 studeerde zij af aan de koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Vanaf dat moment exposeert zij regelmatig in diverse galeries in Nederland.

Zij laat zich inspireren door landschappen uit heden en verleden. De eigenschappen van het materiaal wat zij gebruikt, spelen hierbij een belangrijke rol. De gelaagdheid in het verhaal wordt tastbaar gemaakt door de gelaagdheid in haar werk. Zelf zegt ze daar het volgend over.

“We zijn de wereld steeds meer gaan zien als een mechanisme: een onpersoonlijk, kil geheel van natuurwetten dat werkt zonder bedoelingen, maar er gewoon is. Elke keer als iets wetenschappelijk verklaard kan worden verliest de wereld aan magie. Als de mens net als de wereld om ons heen te verklaren is, dan wordt de mens iets dat er toevallig is. De zon komt op en gaat weer onder, de wind blaast uit het noorden en dan weer uit het zuiden. Je wordt geboren en gaat dood. Nooit is er iets nieuws.
Door zoveel mogelijk afleiding te zoeken wordt voorkomen dat gedachten over het leven opkomen. Stilstaan is iets waar je lef voor nodig hebt.

Misschien moeten we het begrip ‘zinvol’ niet beschouwen als ‘ergens toe leidend, een doel hebbend’. Misschien is iets pas zinvol als het de mens verheft, als het uitstijgt boven de dagelijkse routine.”

Openingstijden van Kunstcentrum Catharinakapel:

Donderdag, vrijdag: 14.00 – 17.00 uur.
Zaterdag: 10.30 – 13.00 uur.

Gesloten op 18 januari.
Op 6 en 20 januari, 3 en 17 februari en 3 maart is de expositie te bezoeken in combinatie met een koffieconcert.

 

Gegevens

Begin:
6 januari 2018
Einde:
3 maart 2018
Evenement Categorie:

Locatie

Kunstcentrum Catharinakapel
Klooster 1
Harderwijk, 3841 EN Nederland
Telefoon:
0341 419500

Organisator

Kunstcentrum Catharinakapel
Telefoon:
0341-419500
E-mail:
info@catharinakapel.nl