Renovatie Catharinakapel Harderwijk

Catharinakapel tijdelijk in de steigers voor renovatie

Onze Catharinakapel is even verstopt achter steigers. En dat is voor een goed doel, want de Catharinakapel wordt aan de buitenkant volledig gerenoveerd. Een project dat de gemeente Harderwijk in augustus 2023 is gestart en tot medio december zal gaan duren. Goed om te weten; aan de binnenkant vinden er geen werkzaamheden plaats, dat betekent dat voorstellingen, films en exposities gewoon doorgaan! Ons team zorgt ervoor dat de bezoekers zo min mogelijk hinder zullen ondervinden van deze renovatie.

Veiliger, duurzamer en mooier
In de Catharinakapel is inmiddels meer dan 500 jaar oud. Zo’n prachtige oude locatie heeft op zijn tijd renovatie nodig om er zo mooi bij te blijven staan. Het is daarnaast ook belangrijk om de veiligheid op het Kloosterplein te kunnen waarborgen. Er kunnen bijvoorbeeld stukjes van de natuurstenen kozijnen afbrokkelen en naar beneden vallen. Dat moet uiteraard voorkomen worden!

De werkzaamheden
Diverse specialistische bedrijven voerden de komende tijd de volgende werkzaamheden uit:

  • De leien op het dak worden gecontroleerd en weer goed vastgezet. 
  • De natuurstenen kozijnen aan de buitenkant zien er straks weer als nieuw uit. 
  • Alle glas-in-lood-ramen worden gerenoveerd en sommige delen worden vervangen. 
  • Het voegwerk wordt volledig nagelopen.

Volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven van deze renovatie en bekijk ons programma voor de aankomende voorstellingen en films.

Catharinakapel trouwlocatie Harderwijk
Renovatie Catharinakapel Harderwijk